Doetinchemmers per auto naar Noordkaap

Gepubliceerd: 14-01-2020 15:01. Bijgewerkt: 14-01-2020 15:36

Vriendinnen Cynthia Chudaska en Catia de Souza reizen vanaf vrijdag met Navigate North naar de Noordkaap om geld op te halen voor een paard voor manege Zandewierde bij Nieuw-Wehl, die speciaal gericht is op mensen met een beperking. Ondanks dat het Doetinchemse duo reclame heeft gemaakt, lopen de donaties nog niet storm.


"De balans hebben we nog niet opgemaakt, maar het valt nog een beetje tegen", zegt deelneemster Cynthia Chudaska, die samen met haar vriendin een streefbedrag van drieduizend euro heeft gesteld. "Ik vermoed dat mensen toch een beetje overspoelt worden met goede doelen." Het geldbedrag moet door middel van donaties worden opgehaald. De manege kan dat bedrag volgens voorzitter Ton Reuver goed gebruiken. "We zijn voor een stukje afhankelijk van dit soort activiteiten, vandaar dat we deze actie omarmen." De dames hopen met de actie ervoor te zorgen dat de manege een nieuw paard kan kopen. "Het doel is natuurlijk om de kinderen en de volwassenen met een beperking hier te kunnen laten rijden", aldus Chudaska.

Ongeacht of ze het streefbedrag wel of niet halen, gaan ze vrijdag van start. Tijdens de expeditie moet het duo zevenduizend kilometer afleggen richting het noordelijkste puntje van Noorwegen. De vriendinnen zijn al volledig voorbereid op de reis. "We hebben al een slipcursus gedaan", zegt deelneemster Catia de Souza. Het Doetinchemse duo vertrekt op vrijdag 17 januari vanuit Zweden met 27 andere teams. "Ik ga de dames volgen op het internet", zegt Reuver. "Ik hoop dat ze behouden terug komen en dat we ze hier mogen ontvangen met een flinke bijdrage voor de manege."

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)