Doetinchemmer veroordeeld na breken kaak

Gepubliceerd: 09-07-2019 14:07. Bijgewerkt: 09-07-2019 14:31

Een 52-jarige man uit Doetinchem is veroordeeld voor een poging tot zware mishandeling. Na het breken van de bovenkaak van zijn toenmalige vriendin wordt hij voor twee jaar geplaatst in een inrichting voor stelselmatige daders.

“De man sloeg - onder invloed van alcohol - zijn vriendin meerdere keren met zijn vuist tegen haar hoofd”, zo laat de Rechtbank Gelderland weten over het incident dat in de nacht van 12 op 13 maart plaatsvond in een woning in Doetinchem. Volgens de rechtbank ontbreken aanknopingspunten voor een veroordeling voor zware mishandeling: “Zo ontbreekt informatie over de verdere aard van het letsel, het uitzicht op herstel en de noodzaak van een operatieve ingreep. De rechtbank spreekt de man daarom vrij van zware mishandeling.”

Omdat de man in het verleden diverse delicten pleegde onder invloed van alcohol en hier ook voor werd veroordeeld, wordt de Doetinchemmer door de rechtbank beschouwd als een stelselmatige dader. “Hij wordt daarom voor twee jaar in een inrichting voor stelselmatige daders geplaatst”, aldus de rechtbank. “In deze isd-maatregel ziet de rechtbank de enige optie om het delictgedrag van de man te stoppen en de kans op herhaling te verkleinen.”

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)