Doetinchemmer prominent op kieslijst FvD

Gepubliceerd: 11-02-2021 17:02. Bijgewerkt: 18-02-2021 17:01

Gideon van Meijeren is na het uiteenvallen van de partij met zijn zesde positie op de kieslijst in aanloop naar de verkiezingen een belangrijk gezicht bij Forum voor Democratie (FvD). De geboren Doetinchemmer stapte zaterdag tijdens de politieke manifestatie van zijn partij het podium op bij het stadhuis.


“Het voelde echt als een thuiswedstrijd”, zegt de 32-jarige Van Meijeren na afloop van zijn toespraak. Als fractievoorzitter van zijn partij in Zuid-Holland timmerde de Doetinchemmer, na het uiteenvallen van die fractie, al aan de weg. Na de landelijke implosie van Forum, waarna een aantal leden overging in JA21, staat hij als nummer zes opeens prominent op de landelijke kieslijst. “Ik voel echt een enorme passie en overtuiging om mij hiervoor in te zetten”, zegt Van Meijeren in reactie op zijn positie. “Ik denk dat FvD de laatste kans is om ons land te redden. Om daar deel van uit te maken, maakt mij enorm trots.”

Van Meijeren ziet in het verlengde van zijn afgeronde studie constitutioneel recht mogelijkheden om zich te profileren op onderwerpen als gekozen burgemeesters en referenda. In zijn geboorteregio ziet hij ook belangrijke thema's, waaronder bereikbaarheid. “Tegelijkertijd vindt FvD het belangrijk dat dit soort regionale gebieden aantrekkelijk blijven”, zegt de in Den Haag woonachtige politicus. “Maar de trend van de al maar toenemende bevolkingsgroei is denk ik een hele grote bedreiging voor het mooie leven in een gebied als de Achterhoek.”


Racistische appjes
Deze week kwam Forum weer in het nieuws door racistische uitingen in interne appjes, waarbij ook Van Meijeren zelf wordt geciteerd. De partij en de Doetinchemmer zien donderdag geen kans om op de nieuwe situatie in te gaan, maar zaterdag liet Van Meijeren weten de eerdere openbaring van appjes te zien als een 'coup-poging': “Waarin ik zelf met volle overtuiging van meet af aan achter Thierry Baudet ben blijven staan. Ik ben ook heel blij dat we de partij nu weer in eigen handen hebben.”

Doetinchem als test
De manifestatie in Doetinchem was een test voor komende campagnebijeenkomsten van FvD richting de Tweede Kamerverkiezingen. Het bezoek aan zijn thuisstad smaakt voor Van Meijeren dan ook naar meer. “We zijn heel tevreden over hoe het is verlopen. Fantastisch om te zien dat er veel mensen hiernaartoe gekomen zijn. Voor mij is dit een hele goede eerste dag die moed geeft om hiermee door te gaan.”

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen biedt REGIO8 een podium aan Achterhoekse kandidaten.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)