Doetinchemmer opgenomen met corona

Gepubliceerd: 14-05-2020 14:05. Bijgewerkt: 14-05-2020 14:19

Het RIVM meldt donderdag dat er ten opzichte van woensdag een nieuwe coronapatiënt uit Doetinchem is opgenomen in het ziekenhuis. Er is ook één nieuw sterfgeval in de Achterhoek.

Dat betekent dat Doetinchem de zwaarst getroffen gemeente blijft qua ziekenhuisopnames in verband met het coronavirus. In totaal zijn 24 inwoners opgenomen of opgenomen geweest met een coronabesmetting. Dit aantal ligt lager in Montferland (18), Oude IJsselstreek (18), Bronckhorst (17), Oost Gelre (16), Berkelland (11), Aalten (8) en Winterswijk (5). Tijdens de pandemie zijn in totaal 117 Achterhoekers wegens het virus in het ziekenhuis beland.

Een inwoner van Bronckhorst overleed aan de gevolgen van het virus. In totaal zijn nu zeven inwoners uit de gemeente overleden ten gevolge van het coronavirus. Ook qua aantal sterfgevallen door het virus is Doetinchem in de regio het zwaarst getroffen met vijftien inwoners die zijn overleden door een coronabesmetting. Oude IJsselstreek (9), Montferland (8), Bronckhorst (6), Aalten (6), Oost Gelre (6) en Winterswijk (3) kennen minder coronadoden. In totaal zijn 61 personen uit de Achterhoek overleden aan een besmetting met het virus.

Vertekend beeld
De cijfers geven een vertekend beeld omdat niet iedereen getest wordt op het virus en ook niet iedereen in het ziekenhuis terecht komt. Daarnaast geeft het RIVM aan dat bij het aantal opnames de personen die uit het ziekenhuis ontslagen zijn niet in mindering worden gebracht. Ook het aantal sterfgevallen kan vertekend zijn, omdat een overlijden niet altijd dezelfde dag wordt doorgegeven of meegeteld.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)