Doetinchemmer gepakt met half miljoen

Gepubliceerd: 16-10-2020 17:10.

Een 24-jarige man uit Doetinchem is dinsdag bij Heelsum opgepakt op verdenking van witwassen. Verder onderzoek leidde tot twee arrestaties bij een woning in Doetinchem op verdenking van witwassen en het hebben van een hennepkwekerij.

De zaak kwam aan het rollen nadat de 24-jarige Doetinchemmer op de A50 bij Heelsum aan de kant werd gezet voor een snelheidsovertreding. In een verborgen ruimte in de auto werden bij de controle grote tassen gevonden met in totaal een half miljoen euro. De bestuurder is daarop aangehouden op verdenking van witwassen. De auto en het geld werden in beslag genomen. Naar aanleiding van de arrestatie bezochten politiemensen de woning van de verdachte in Doetinchem.

Bij de woning aan de Colijnstraat zagen agenten een man met meerdere tassen de woning verlaten en in een auto stappen. “Deze auto werd omstreeks 19.00 uur even verderop gestopt en nader onderzocht”, laat de politie weten. “In de kofferbak stonden de eerder waargenomen tassen met daarin onder andere 625.000 Noorse kronen en 95.000 Zwitserse Franken.” Dit is omgerekend een bedrag van 145.000 euro. De inzittenden, twee mannen van 21 jaar oud, zijn daarop aangehouden.

Hennepkwekerij bij woning
Bij de doorzoeking van de woning aan de Colijnstraat werd bovendien een niet in werking zijnde hennepkwekerij gevonden. “Alles is in beslag genomen en wordt geruimd”, aldus de politie. “De mannen van 21 jaar hebben vrijdag elk een geldboete van 7.500 euro geaccepteerd. De 24-jarige verdachte betaalt een boete van 50.000 euro. De verdachten hebben afstand gedaan van de in beslag genomen contante geldbedragen, auto’s en andere goederen."

Foto: REGIO8


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)