Doetinchemmer geeft veel om en door DAF

Gepubliceerd: 30-01-2019 16:01. Bijgewerkt: 30-01-2019 16:57

Theo Jansen, eigenaar van het onlangs heropende DAF-museum in Doetinchem, geeft niet alleen veel om DAF, maar ook heel veel dóór DAF. Door zijn collectie tentoon te stellen geeft hij niet enkel een nostalgisch gevoel aan de bezoekers, maar de opbrengst van de kaartverkoop doneert hij aan het goede doel.


"Het goede doel is de KanjerKetting", aldus de DAF-liefhebber. "Wij dragen dat een warm hart toe. Met name vanwege de kinderen die ernstig ziek zijn, dit hebben ze wel verdiend." In het museum zijn allerlei spullen van het merk te zien. "In principe wil ik echt alles hebben van DAF. Daar heb ik de ruimte niet voor, en ook niet de middelen om het te bekostigen, maar in principe is alles welkom." Het meest bijzondere aan het museum is de verzameling van honderden miniaturen van DAF-wagens. "Ze zijn allemaal mooi", vertelt Jansen glunderend. "Ik heb geen voorkeur."

De collectie is niet alleen flink in omvang, maar ook qua waarde. "Een standaardmodel kost tussen de honderd en tweehonderd euro, het maakt niet uit welk type." Zodoende kan hij ook in de toekomst blijven geven, dóór DAF. "Als ik dood ben, dan gaat alles naar het echte museum in Eindhoven. Wat zij dubbel hebben gaat terug naar mijn partner. Dan mag zij het verkopen en dan heeft zij ook nog een leuk centje."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)