Doetinchemmer Cavlan blij met Austria Wien

Gepubliceerd: 20-06-2019 11:06. Bijgewerkt: 20-06-2019 11:28

Caner Cavlan is woensdag gepresenteerd als de nieuwe linksback van het Oostenrijkse Austria Wien. Het contract van de 27-jarige Doetinchemmer bij FC Emmen liep deze zomer af.

“Ik ben heel blij en opgewonden om bij Austria Wien te gaan spelen”, zegt Cavlan in reactie op zijn overstap naar Wenen, waar hij een contract heeft getekend tot 2022. “Mijn gevoel was de eerste keer dat ik hier in het stadion kwam al zeer goed. Ik heb goede gesprekken gehad met de trainer en de directeur en ik geloof dat we een goed seizoen kunnen gaan draaien.” Austria Wien, 24-voudig landskampioen, sloot deze jaargang af als nummer vijf van de reguliere Oostenrijkse competitie.

Cavlan doorliep de jeugdopleiding van De Graafschap en zat meerdere seizoenen bij de selectie van het eerste voor hij de overstap maakte naar sc Heerenveen. Na verhuurperiodes bij Sanliurfaspor en Boluspor in Turkijke wilde de linksback vorige zomer graag terugkeren in Doetinchem, maar De Graafschap hapte niet toe. Uiteindelijk speelde hij afgelopen seizoen alle wedstrijden voor eredivisionist FC Emmen.

Foto: Austria Wien

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)