Doetinchem zet koers door met vers bloed

Gepubliceerd: 14-05-2018 17:05. Bijgewerkt: 14-05-2018 17:42

Doetinchem borduurt met het nieuwe coalitieakkoord voort op de huidige duurzame koers van de gemeente. Dat maakten de fractievoorzitters maandagmiddag bekend. Tevens zijn Rens Steintjes van het CDA en Jorik Huizinga van D66 twee nieuwe gezichten in het beoogde college.


“Het is ontzettend prettig om te merken dat er vijf partijen die nu de coalitie gaan vormen, CDA, VVD, ChristenUnie-SGP, D66 en GroenLinks, elkaar op de inhoud heel soepel vonden”, vertelt Ingrid Lambregts van het CDA. “Dat komt mede, omdat we er wederom voor gekozen hebben om niet te werken aan een dichtgetimmerd akkoord waar alle details in vastgelegd zijn, maar aan een coalitieagenda op hoofdlijnen.” De drie thema’s die centraal staan in het coalitieakkoord zijn Doetinchem centrumstad, sterke samenleving en een veranderende leefomgeving. Volgens Lambregts liggen er concrete ideeën op tafel. Zo is er vanuit het Rijk de kans om een pilot over aardgasloze wijken op te gaan pakken. “Steeds vaker zul je zien dat wij niet als gemeente alleen, maar in samenspraak met provincie, Rijk en nadrukkelijk ook Duitsland en andere regio’s, onderwerpen gaan oppakken”, laat Lambregts weten. “En die ruimte biedt deze agenda.”

Beoogd wethouder Jorik Huizinga van D66 heeft zin om aan de slag te gaan met zijn nieuwe functie. “Ik zie er naar uit om het goede te gaan doen voor de inwoners van Doetinchem”, zegt Huizinga. Even zag het er naar uit dat oud-wethouder Kees Telder in het college terug zou keren, maar Telder besloot na gesprekken over de portefeuilles toch niet aan de slag te gaan voor Doetinchem. Huizinga zal zich vooral op een hoofdthema gaan richten. “De meeste onderdelen van mijn portefeuille zitten in het thema sterke samenleving”, aldus de politicus. “Ik zei het net al, ik wil het goede doen voor de inwoners van Doetinchem. En vooral willen we aan de voorkant preventief ervoor zorgen dat mensen in hun kracht staan en het goede zelf kunnen beslissen en doen.”

Het nieuwe college wordt donderdag geïnstalleerd. Naast Lambregts en Huizinga zullen ook Rens Steintjes, Maureen Sluiter, Frans Langeveld en Henk Bulten zitting nemen.

Bekijk hier een special over de verkiezingsuitslag in Doetinchem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)