Doetinchem wil toegankelijke sportclubs

Gepubliceerd: 26-08-2019 10:08. Bijgewerkt: 26-08-2019 13:41

Doetinchem gaat de toegankelijkheid van sportaccommodaties en sportclubs onderzoeken. Het onderzoek richt zich op fysieke aspecten, digitale en schriftelijke toegankelijkheid.

De gemeente Doetinchem werkt aan een meer toegankelijke en inclusieve samenleving. Mensen met een beperking moeten volgens de gemeente precies dezelfde dingen kunnen doen als mensen zonder een beperking. In totaal worden twintig sportaccommodaties en -organisaties in de gemeente getoetst op toegankelijkheid en gebruik. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of de sportaccommodatie vanaf de invalidenparkeerplaats goed bereikbaar is en of de hoofdingang een deur heeft die automatisch open kan. Sportverenigingen krijgen meteen na het toetsen van de sportaccommodatie de belangrijkste uitkomsten te horen. Bij alle te onderzoeken sportverenigingen en sportaccommodaties worden ook de websites getoetst op leesbaarheid, gebruik en interactie. De schriftelijke communicatie naar leden wordt getoetst en er wordt gekeken of deze leesbaar en begrijpelijk is.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door MEE Oost, een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met Sportservice Doetinchem, Achterhoek in Beweging en ervaringsdeskundigen. Het onderzoek begint in september en loopt tot en met november. In december wordt de rapportage, met daarin de bevindingen en de snel te behalen resultaten, opgeleverd aan de gemeente Doetinchem. In het eerste kwartaal van 2020 worden de resultaten gepresenteerd aan de sportclubs en accommodaties.


Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)