Doetinchem wil ruimere zondagopenstelling

Gepubliceerd: 24-04-2019 16:04. Bijgewerkt: 24-04-2019 16:26

Doetinchem wil de zondagopenstelling voor zogenaamde ‘PDV-bedrijven’ op de Verheulsweide en Wijnbergen bij wijze van proef verruimen. Ondanks tegenstand van wethouder Henk Bulten van CU-SGP mogen de winkels van het college een jaar lang 52 dagen open.

“De ondernemers van de locatie Wijnbergen hebben dringend verzocht om de zondagopenstelling te verruimen naar 52 keer per jaar om lokale en regionale bezoekers beter te kunnen bedienen en de concurrentiepositie van Doetinchem te verbeteren”, zo laat Doetinchem weten. Voor supermarkten zijn al afspraken gemaakt, maar voor de zogenaamde ‘Perifere Detailhandels Voorzieningen’-bedrijven niet. Momenteel mogen de winkels op Wijnbergen en de Verheulsweide maximaal 24 keer per jaar open tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Tijdens de proef, die een jaar duurt, mogen de zaken 52 zondagen open binnen dezelfde tijdspanne.

Volgens Doetinchem verbetert door de openstelling het vestigingsklimaat op de eerder genoemde locaties. Ook zou het helpen bij het tegengaan van leegstaand. “De openstelling van supermarkten en andere winkels staat niet ter discussie”, aldus Doetinchem. De gemeenteraad moet de plannen van het college nog wel goedkeuren. Daarna volgt duidelijkheid over de concrete invulling van de proef.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)