Doetinchem verdubbelt tarief grof restafval

Gepubliceerd: 30-12-2020 12:12. Bijgewerkt: 31-12-2020 10:05

Inwoners van Doetinchem betalen vanaf januari het dubbele voor het inleveren van grof restafval bij het brengpunt van Buha. De gemeente verhoogt de tarieven vanwege de stijgende kosten voor afvalverwerking.

Voor het afvoeren van grof huishoudelijk afval, dat te groot of te zwaar is voor een restcontainer, betalen Doetinchemmers nu elf euro per kubieke meter. Vanaf januari wordt dit verhoogd naar 25 euro, zo valt op de nieuwe prijslijst van het afvalbrengpunt te lezen. Ook de kosten voor afvoeren van bouw- en sloopafval en geïmpregneerd hout verdubbelen. Onder meer het afvoeren van huisraad en elektrische apparaten blijft gratis. Bij het brengpunt van Buha aan de Havenstraat kunnen alleen inwoners van de gemeente Doetinchem en Bronckhorst terecht om hun afval af te voeren.

Met de tariefstijging brengt Doetinchem de kosten op een vergelijkbaar niveau met andere afvalbrengpunten in de Achterhoek. Eerder deze maand werd al bekend dat ook inwoners van Montferland vanaf januari fors meer betalen voor het inleveren van afval bij het aanbiedstation in ’s-Heerenberg. Daar moeten inwoners in sommige gevallen zelfs het driedubbele betalen ten opzichte van de tarieven uit 2020.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)