Doetinchem toetst plannen voor Oude IJssel

Gepubliceerd: 24-04-2017 17:04. Bijgewerkt: 24-04-2017 17:25

Doetinchem gaat het conceptontwerp met de plannen om de Oude IJssel meer bij de binnenstad te betrekken de aankomende weken toetsen onder de bevolking en toeristen. Eind zomer wil de opgestelde werkgroep van het StadsLAB het definitieve voorstel klaar hebben voor de gemeenteraad.


"Wij toetsen als het ware of wij de opdracht, die ons gegeven is uit de ideeën, goed hebben verwoord", aldus ondernemer en lid van de werkgroep Willy Ewes. "Met die feedback gaan we nogmaals kijken of we punten hebben laten liggen of niet goed hebben uitgevoerd. Dat gaan we dan nog een keer doen en uiteindelijk komt daar een definitief concept uit voort." Er zijn ruim twintig ideeën uitgewerkt in het nieuwe conceptplan. Toch zal Doetinchem herkenbaar blijven volgens wethouder Ingrid Lambregts. "De grote dingen blijven. De Oude IJssel blijft, De Bleek blijft in zijn groene vorm bestaan, alleen juist het gebied tussen het ei en het water zal aantrekkelijker worden. Volgens mij is dat alleen maar pure kwaliteitswinst."

Een heikel punt wat de werkgroep geconcludeerd heeft is de geslotenheid van de binnenstad. "Wat we geprobeerd hebben is om juist die geslotenheid te doorbreken", aldus Ewes. Om dat te doen zal de Gaswal moeten worden aangepakt, aangezien dat volgens de werkgroep een flinke barrière vormt. Dat zal een ingrijpende klus worden voor de gemeente, dat nu onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. "Straks hebben we twee dingen", aldus wethouder Lambregts. "We hebben een prachtig plan waarvoor draagvlak is bij de meeste inwoners, ondernemers en bezoekers. En we hebben opties hoe we dat verkeer zoveel mogelijk kunnen terugdringen. Daar moeten we in samenhang een goede keuze in maken."

Foto's: REGIO8 en Gemeente Doetinchem


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)