Doetinchem sluit gebied rond Vijverberg af

Gepubliceerd: 14-05-2021 17:05. Bijgewerkt: 14-05-2021 18:11

Doetinchem stelt een noodverordening in voor het gebied rondom stadion De Vijverberg voor de wedstrijd tussen De Graafschap en Roda JC. Tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en middernacht is de locatie verboden toegang voor 'iedereen die er niets te zoeken heeft'.

“Een noodverordening is een ingrijpend middel en ik had niet gedacht dit in te hoeven zetten rond een wedstrijd van De Graafschap”, zegt burgemeester Mark Boumans van Doetinchem. De noodverordening geldt voor de wijken Vijverberg en Oosseld rondom het stadion van de voetbalclub. Het afgesloten gebiedt bevindt zich tussen de Terborgseweg, de Oostelijke Randweg, de Dennenweg, de Vijverlaan en de Badweg. Bewoners van de wijken kunnen nog wel naar hun huis.

De politie krijgt door de noodverordening de mogelijkheid om preventief te fouilleren. Ook geldt onder meer een samenscholings- en alcoholverbod in het genoemde gebied. “Het is tijdens de verordening in het gebied voor iedereen verplicht aanwijzingen van de politie op te volgen”, laat de gemeente weten. “De politie weert mensen die zich op welke manier dan ook voordoen als (mogelijke) deelnemer aan groepsactiviteiten met het doel de openbare orde te verstoren.”

Rellen rond Vijverberg
Reden voor de noodverordening zijn de rellen van woensdagavond. “Wat er afgelopen woensdag heeft plaatsgevonden was heftig en aangrijpend”, aldus Boumans. “Ook voor de buurt. We waren woensdag goed voorbereid door onder andere de aanwezigheid van ME, waardoor we de situatie onder controle hebben weten te krijgen. We roepen het publiek op namen te melden bij de politie als ze relschoppers hebben herkend of kennen.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)