Doetinchem schrapt combiregeling Telstar

Gepubliceerd: 04-05-2018 18:05. Bijgewerkt: 05-05-2018 10:33

Burgemeester Mark Boumans heeft na een gesprek met verschillende partijen besloten de buscombiregeling rond het duel tussen De Graafschap en Telstar af te schaffen. Uitsupporters van Telstar moeten hun kaarten nu omwisselen bij een parkeerplaats.

"Het was een goed en constructief gesprek, waarvan we hebben besloten dit sowieso twee keer per jaar te gaan doen", zo laat de gemeente Doetinchem weten over het overleg van vrijdagmiddag. "Op basis van dit gesprek zijn we tot de conclusie gekomen dat er geen sprake is van een risicowedstrijd, dus er is ook geen combinatieregeling." Burgemeester Mark Boumans besloot naar aanleiding van een statement vanuit supportersgroepen van zowel Telstar als De Graafschap in gesprek te gaan. Aan tafel zaten naast de gemeente en de supportersgroepen ook afgevaardigden van de KNVB, de politie en De Graafschap.

Wel zijn er door Doetinchem een aantal maatregelen getroffen voor het duel van zondag 13 mei. Telstar-supporters dienen hun kaarten om te wisselen op een verplichte parkeerplaats. "Na afloop van de wedstrijd staat er voor supporters van Telstar een bus klaar om hen terug te brengen naar de parkeerplaats waarna zij huiswaarts keren", aldus de gemeente. Verder moeten supporters tijdens de wedstrijd in hun eigen vak zitten.

De eerste wedstrijd in de halve finale van de nacompetitie is op donderdagmiddag 10 mei in Velsen-Zuid. De zondag daarop is de return in Doetinchem.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)