Doetinchem scherpt drugsbeleid flink aan

Gepubliceerd: 15-06-2016 6:06. Bijgewerkt: 15-06-2016 6:49

Doetinchem introduceert een strenger drugsbeleid. Zo mogen er in de toekomst nog maximaal twee coffeeshops in de gemeente aanwezig zijn, deze shops moeten zich dan vestigen in het centrum van de stad. Ook wordt de overlastaanpak en voorlichting uitgebreid. Dat blijkt uit de nieuwe uitvoeringsnota drugsbeleid van de gemeente.

‘’Met het nieuwe drugsbeleid geeft de burgemeester uitvoering aan de richtlijnen die de gemeenteraad vorig jaar heeft vastgesteld. Daarin wordt nadrukkelijk verder gekeken dan de vestigingscriteria van de maximaal twee coffeeshops waar de gemeente ruimte aan wil bieden’’, aldus de gemeente. ‘’In de kern gaat het om het zoveel mogelijk voorkomen en beperken van drugsgebruik, verslaving, overlast en criminaliteit door regulering en waar nodig hard optreden. ‘’

De eis dat een coffeeshop 250 meter van een school af moet liggen, gaat van tafel. Daarvoor komt in de plaats dat de shops niet eerder open mogen dan 18.00 uur. De vergunningstermijn wordt opgerekt van twee naar vijf jaar. De gemeente waarschuwt de shops dat als er sprake is van handel in harddrugs, de winkel direct voor tien jaar gesloten wordt.


Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)