Doetinchem ruimt troep van feestdagen op

Gepubliceerd: 03-01-2017 16:01. Bijgewerkt: 03-01-2017 16:23

De week na oud en nieuw is het traditioneel de tijd van het jaar om vuurwerkafval en kerstbomen op te ruimen. In Doetinchem doen de gemeentelijke buitendienst BUHA en de bevolking dat samen.


"We vragen de mensen om zelf hun vuurwerkafval op te ruimen", vertelt Claar van Leeuwe van de BUHA. "Maar we willen de mensen extra stimuleren, dus ze kunnen het woensdag op zes plaatsen inleveren." Voor een volle zak vuurwerkafval krijgen burgers 1 euro. "Ik hoorde dat een vrouw al 132 zakken met vuurwerkafval heeft opgeveegd. Ze is gewoon heel fanatiek bezig geweest en ze heeft overal op de Huet vuurwerkafval opgeruimd."

Desondanks moesten de veegwagens van de BUHA deze week ook op pad. "We gaan met drie machines de gemeente in en vegen straat voor straat schoon", vertelt veegwagenbestuurder Hans Veenhuis. De straten van Doetinchem zagen er volgens Veenhuis prima uit. "Vergeleken met jaren terug is het echt een stuk beter geworden. Ik denk dat de mensen toch meer bewust worden van wat ze allemaal laten liggen."

Naast het inleveren van zakken met vuurwerkafval, is het aankomend weekend ook mogelijk om kerstbomen in te leveren.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)