Doetinchem reserveert geld voor Bezelhorst

Gepubliceerd: 26-09-2018 15:09.

Doetinchem heeft in de begroting 25.000 euro gereserveerd voor onder meer de aanleg van een kunstgrasveld bij sportpark De Bezelhorst. Met de aanleg komt de gemeente VV Doetinchem, De Graafschap en Stichting Talenten Academie Achterhoek (STAA) tegemoet.

“Om de drie hiervoor genoemde organisaties onderdak te bieden op de Bezelhorst is het noodzakelijk dat een natuurgrasveld wordt omgebouwd tot een kunstgrasveld”, zo staat in de begroting van Doetinchem die in november wordt behandeld door de raad. “Bovendien moet de toplaag van het bestaande kunstgrasveld worden gerenoveerd. De gemeente zal de investering moeten doen. De kapitaallasten van de investering in de kunstgrasvelden en de onderhoudslasten van de kunstgrasvelden kunnen grotendeels worden gedekt uit de extra huur die STAA en De Graafschap gaan betalen.” De Graafschap, STAA en VV Doetinchem zullen de velden op het sportpark gaan delen.

De Doetinchemse voetbalclub is blij met de toekomstige stap naar de Bezelhorst. “Een gezamenlijke accommodatie is een streven dat al heel lang speelt bij deze club”, aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp. “Als de raad een akkoord geeft, kunnen we vanaf volgend seizoen een trainingslocatie hebben.” De verhuizing biedt volgens de gemeente de kans om VV Doetinchem en het gehele sportpark de ‘uitstraling te geven die het verdient’.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)