Doetinchem organiseert eerste sportverkiezing

Gepubliceerd: 10-01-2018 15:01. Bijgewerkt: 10-01-2018 15:30

In schouwburg Amphion wordt op maandagavond 29 januari voor het eerst de Doetinchemse Sportverkiezing georganiseerd. Tijdens de avond worden er diverse personen uit de Doetinchemse sportwereld in het zonnetje gezet.

“Het is ontzettend goed om stil te staan bij hoeveel geweldige sporters we wel niet hebben”, vertelt wethouder Peter Drenth. “En hoeveel sport je wel niet in Doetinchem kunt doen.” In acht categorieën ontvangen personen een prijs die op sportief gebied in 2017 een bijzondere prestatie hebben geleverd. “In de categoriën sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, sporter met een beperking, sportvrijwilliger, het sportstimuleringsinitiatief en het schoolinitiatief”, vertelt Manon Zwakenberg van Sportservice Doetinchem.

De genomineerden bestaan niet alleen uit topsporters- en ploegen zoals tennisster Richel Hogenkamp en de mannen van Seesing Personeel Orion. “Ook vrijwilligers van verenigingen, initiatieven en projecten die bij scholen vandaan komen”, legt Zwakenberg uit. Er zijn per categorie drie kandidaten genomineerd door een vakjury. Uiteindelijk bepalen zij wie de winnaar wordt per categorie. De avond staat niet alleen maar in het teken van de verkiezing. Er worden ook allerlei (sportieve) optredens gegeven. “Een mooie sportieve avond met een feestelijk tintje”, aldus Zwakenberg.

Stemmen kan nog tot en met zondag via de deelnemende verenigingen. Daarnaast kunnen scholen stemmen op een schoolinitiatief.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)