Doetinchem opent inschrijving coffeeshop

Gepubliceerd: 23-06-2019 13:06. Bijgewerkt: 23-06-2019 14:56

Doetinchem opent de inschrijving voor een exploitatievergunning voor een coffeeshop op woensdag 26 juni. Omdat de vergunning voor Diamond in september afloopt, kunnen geïnteresseerden in aanmerking komen om een nieuwe zaak te openen.

“Daarbij kan een exploitatievergunning voor een coffeeshop uitsluitend verleend worden voor een pand met horecabestemming gevestigd aan de rand van het centrum of aan een invalsweg binnen de bebouwde kom van Doetinchem”, zo laat de gemeente weten. “Ook moet er in de directe nabijheid van de coffeeshop voldoende parkeergelegenheid zijn.” Geïnteresseerden kunnen zich tot 10 juli inschrijven, waarbij de vergunning na loting wordt verstrekt voor een periode van maximaal vijf jaar.

Eerder gaf burgemeester Mark Boumans aan dat er in Doetinchem ten minste één coffeeshop open moet blijven. Daarbij is er een mogelijkheid, indien er nog geen nieuwe vergunning is verstrekt, dat Diamond als de vergunning verloopt alsnog de deuren mag blijven openen. De eigenaar van de gesloten coffeeshop ’t Rotterdammertje is nog altijd verwikkeld in een juridische strijd met de gemeente.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)