Doetinchem lokt IKEA naar bedrijvenpark

Gepubliceerd: 05-07-2019 17:07. Bijgewerkt: 05-07-2019 18:03

Doetinchem wil meer kansen voor het bedrijfsleven in de gemeente gaan benutten.  Door nieuw beleid van de gemeente krijgen duurzame en innovatieve bedrijven de ruimte om zich te ontwikkelen, zoals op het A18 Bedrijvenpark in Wehl wordt daarin het grote voorbeeld.


“Ik zit bijna acht jaar op het bedrijvenpark en in het begin kwamen er maar weinig bedrijven bij”, aldus ondernemer Jan Evers. “Later kwamen de Esbro en Rabelink op het bedrijvenpark en deze bedrijven hebben nu plannen om zich uit te breiden”, aldus Evers. “Ook ik heb uitbreidingsplannen, dus deze ontwikkelingen zijn zeker de moeite waard voor ondernemers als je wilt groeien met je bedrijf.” Wethouder Maureen Sluiter vindt dat de kansen die er liggen ook benut moeten worden. “We durven te kiezen en leggen daarbij een nadrukkelijke focus”, aldus Sluiter. “Dat geeft veel helderheid aan ondernemers en bedrijven die zich op het A18 Bedrijvenpark willen vestigen.” Een grote meubelgigant of gelijksoortig bedrijf zou moeten kunnen volgens Sluiter. “Of bedrijven die helemaal insteken op nieuwe technologie en innovatie. Daar willen wij echt alle ruimte aan bieden.”

De IG&D komt op voor de belangen van de Doetinchemse bedrijven en zag dat de gemeente in het verleden bedrijven toe liet die in strijd waren met het bestemmingsplan. “Die situatie werd gedoogd”, aldus voorzitter Jan Garretsen. “Er zijn situaties ontstaan die niet in overeenstemming waren met de regels. Je ziet nu de toenemende druk en de behoefte naar ruimte op bedrijventerreinen. Dat leidt tot vragen van ondernemers over de spelregels en de invulling van bedrijventerreinen." Daarmee is Garretsen enorm tevreden met de versoepeling van de regels die Doetinchem doorvoert. "De beleidsnotitie van de gemeente geeft daar nu een goede aanzet toe.”

Foto: REGIO8/Omroep Gelderland

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)