Doetinchem laat zien dat het wel meedoet

Gepubliceerd: 28-09-2020 16:09. Bijgewerkt: 28-09-2020 16:41

Met het uitdelen van polsbandjes in het centrum van Doetinchem maakten lokale PvdA-politici een vuist tegen de #ikdoenietmeermee van een aantal BN'ers. Honderden bandjes werden zaterdag in de binnenstad verspreid.


"Toen ik het zag werd ik gewoon pissig", geeft initiatiefnemer Maarten op de Weegh aan. "Toen vond ik dat we iets moesten gaan doen om te laten zien dat wij wel achter de maatregelen van het kabinet staan." De polsbandjesactie kon in het centrum van Doetinchem op veel steun rekenen. "Het is een hartstikke leuk initiatief". vindt passant Leo Warbout. "Iedereen wil dat het virus de wereld uit gaat, dus als we er allemaal een beetje rekening mee houden moet het ook gewoon goed komen."

De lokale politici roepen mensen vooral op om zich aan de maatregelen te houden, hoe zwaar dat soms ook voor iedereen is. "Ik zou ook graag weer mijn familieleden knuffelen en kunnen schreeuwen in een stadion", zegt Op de Weegh. "Maar dat kan voorlopig gewoon niet, niet ten koste van de veiligheid van anderen."


Bandjes ook buiten Doetinchem
De actie krijgt volgens de Op de Weegh een vervolg buiten Doetinchem: "Voordat ik begonnen was, liep het al los. Bedrijven steunden de actie en veel mensen wilden het bandje hebben. Ook in Hilversum en in de rest van de Achterhoek zullen de bandjes worden uitgedeeld, dus ik denk dat we op deze manier een mooi succes hebben geboekt."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)