Doetinchem houdt zich aan coronaregels

Gepubliceerd: 23-03-2020 18:03. Bijgewerkt: 23-03-2020 18:41

Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem ziet dat de inwoners van zijn gemeente zich voor het overgrote deel aan de maatregelen houden zoals die door het kabinet zijn opgelegd. Waar in andere delen van het land veel mensen op openbare plekken als het strand samen kwamen, is dat volgens de burgervader in Doetinchem niet het geval.


"Dit weekend zagen we de berichten over de stranden in Noord- en Zuid-Holland", aldus Boumans. "Dat speelt hier minder. Wat we wel zien is dat de jeugd zich niet goed realiseert dat het echt een groot probleem is en dat je afstand moet houden. Volg de gedragsregels die het RIVM bekend heeft gemaakt op." Volgens de burgervader kan de gemeente ook gaan handhaven, mocht dit nodig zijn. "We hebben er nu voor gekozen om eerst te waarschuwen. Bij alle bij ons bekende hangplekken hebben we ook borden geplaatst met de RIVM-regels. Dat wordt - is onze indruk - goed opgevolgd. We hebben van de politie gehoord dat er eigenlijk weinig sprake is van mensen die te dicht bij elkaar samenkomen. Maar zou dat toenemen of uit de hand lopen, dan kunnen we gaan handhaven. Het gaat in dat geval om hoge boetes en dat moeten we niet willen."

Boumans merkt ook dat de impact op de ondernemers in zijn gemeente groot is: "Het is van een onvoorstelbare omvang. We hebben vorige week al besloten de betalingstermijnen voor de gemeentelijke leges op te heffen voor de ondernemers die daarom vroegen." De burgemeester verwacht dat de komende weken nog lastig zullen zijn voor alle inwoners, maar dat het erop aankomt om de samenhorigheid vast te houden: "We moeten met elkaar proberen de juiste dingen te doen. De rust en kalmte te bewaren en ons aan de regels te houden. Die worden niet voor niks afgekondigd."

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)