Doetinchem herdenkt Peter R. de Vries

Gepubliceerd: 21-07-2021 16:07. Bijgewerkt: 21-07-2021 16:52

Bij het gemeentehuis in Doetinchem hebben geïnteresseerden woensdag de kans gehad om Peter R de Vries te herdenken. Op het bordes is een lokale herdenkingsplek ingericht door de gemeente.


Burgemeester Mark Boumans laat weten een verzoek daartoe te hebben ontvangen vanuit de samenleving. Op de plek kunnen mensen hun medeleven tonen en een bericht achterlaten voor de nabestaanden. Tientallen mensen maakten gedurende de dag gebruik van de mogelijkheid om hun medeleven te tonen. 'We blijven vechten tegen onrecht, reken maar! Rust in vrede... We blijven aan je denken', schreef een van de aanwezigen. Misdaadverslaggever Peter R. de Vries overleed vorige week donderdag aan de gevolgen van een aanslag. Negen dagen eerder werd hij op straat in Amsterdam neergeschoten na een uitzending bij RTL Boulevard.

Donderdag neemt de directe omgeving van de misdaadverslaggever in besloten kring afscheid van De Vries. Op hetzelfde moment, om 11.00 uur, draaien radiozenders in heel Nederland het lievelingsnummer van de verslaggever. Ook Optimaal FM speelt A Whiter Shade of Pale van Procol Harum af.

 
Foto: REGIO8


Copyright ┬ę 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)