Doetinchem herdenkt aanslag in Utrecht

Gepubliceerd: 22-03-2019 23:03. Bijgewerkt: 22-03-2019 23:38

Ruim honderd mensen kwamen vrijdagavond naar het Simonsplein in Doetinchem voor een herdenking die naar aanleiding van de aanslag in Utrecht plaatsvond. Er werd onder andere een minuut stilte gehouden en dat bracht veel emoties los bij de aanwezigen.

"Ik heb zelfs kippenvel gekregen en had ook tranen in mijn ogen", vertelt Kaya van den Dikkenberg, initiatiefnemer van de herdenking in samenwerking met Jongerencentrum Doetinchem "Iedereen was heel erg geraakt door wat er gebeurd was in Utrecht." Van den Dikkenberg zag de emotie ook bij de mensen om haar heen. "Het was echt zo'n gevoel van: 'we staan hier samen'", legt de Doetinchemse uit. "Alle blikken van iedereen: mensen die elkaar vast pakten en de tranen in de ogen kregen."

Van den Dikkenberg wilde met de herdenking een boodschap meegeven. "Dat wij met de mensen in Utrecht meeleven als Doetinchem", benadrukt ze. "En dat ze zich zeker niet moeten laten kisten en dat ze gewoon de straat op moeten blijven gaan." De initiatiefnemer denkt dat de boodschap is overgekomen. "Ik denk dat we een heel mooi gebaar hebben gemaakt samen."

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)