Doetinchem heeft nu een eigen kinderraad

Gepubliceerd: 20-11-2020 14:11. Bijgewerkt: 20-11-2020 14:43

Doetinchem heeft sinds vrijdag een eigen kindergemeenteraad. Vijftien leerlingen van verschillende basisscholen in de gemeente werden door burgemeester Mark Boumans en kinderburgemeester Juliette Fijten online geïnstalleerd als kinderraadslid.

“Wat leuk om jullie in de klas te zien of dat je de kamer van de directeur even mag gebruiken”, begint burgemeester Mark Boumans de digitale vergadering. Na een voorstelrondje werd door ieder kind de belofte afgelegd met de tekst: ‘Je kunt op mij rekenen.’ Daarmee werd de kindergemeenteraad van Doetinchem geïnstalleerd, precies op de internationale dag van de Rechten van het kind. Afgelopen juli besloot de gemeenteraad na een initiatiefvoorstel van Gemeentebelangen tot het oprichten van een kinderraad.

De ideeën van de kinderraad zullen door de 'volwassen' gemeenteraad serieus worden bekeken. De kindergemeenteraad komt vier keer per jaar bij elkaar. De kinderraadsleden bespreken onderwerpen die zij van belang vinden voor kinderen in de gemeente en zijn ook een aanspreekpunt voor andere kinderen. Met een eigen kindergemeenteraad volgt Doetinchem het voorbeeld van andere gemeenten in het land.

Foto: Screenshot installatie


Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)