Doetinchem heeft blauw-witte zebrapaden

Gepubliceerd: 14-05-2019 16:05. Bijgewerkt: 15-05-2019 9:23

De gemeente Doetinchem heeft dinsdag op twee plekken in het centrum de zebrapaden blauw-wit laten spuiten. Op social media werd de gemeente een tijdje geleden uitgedaagd om een zebrapad in de Graafschap-kleuren te maken. 


Schilder Bobby Warringa is er maar wat druk mee. "We zijn de hele dag al bezig om op een aantal zebrapaden de blauw-witte kleuren aan te brengen", aldus Warringa. Op de Bilderdijkstraat is de oversteekplaats bij basisschool Het Noorderlicht in de kleuren van de Superboeren geschilderd. En ook op de kruising Raadhuisstraat-Dr. Huber Noodtstraat-Rozengaardseweg zijn alle zebrapaden beschilderd.

Tamara Tijdink die als één van de initiatiefnemers het idee opperde voor een Graafschap zebrapad is trots op het resultaat. "Het is fantastisch. Doetinchem wordt zo echt een Superboeren stad", aldus Tijdink. "Het idee is goed opgepakt door wethouders Ingrid Lambregts en Rens Steintjes." Dat de kruispunten blauw-wit kleuren doet Tijdink goed. "Je ziet dat mensen allemaal foto's aan het maken zijn, dat is toch geweldig.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)