Doetinchem blij met toewijzing The Passion

Gepubliceerd: 08-11-2021 17:11. Bijgewerkt: 08-11-2021 17:16

KRO-NCRV en de gemeente Doetinchem hebben maandag bekend gemaakt dat het muzikale paasevenement The Passion in 2022 gehouden wordt in de Achterhoek. Op 14 april, Witte Donderdag, vindt het evenement voor het eerst plaats in de provincie Gelderland en in de Achterhoek.


“Kennelijk is het idee ontstaan dat de Achterhoek ook een mooi plaatje zou zijn voor het verhaal”, aldus burgemeester Mark Boumans. “Zo zijn ze eigenlijk op Doetinchem uitgekomen en daar hebben we de afgelopen maanden veel contact over gehad. Ze hebben ons ook verteld wat ze van plan waren en wat ze willen laten zien. Wij waren enthousiast, zij waren enthousiast en dan kom je bij elkaar en kun je vandaag dit mooie nieuws vertellen.” Niet alleen de gemeente is blij met de toewijzing van Doetinchem als locatie voor The Passion. Ook in de binnenstad van Doetinchem zijn de reacties positief. “Ik denk dat in het westen van het land een stad als Doetinchem weinig bekendheid geniet”, laat een bezoeker van de stad weten. “Als je dan zo’n Passion gaat opnemen dan denk ik dat het wel aantrekkelijk is voor mensen om de stad een keer te bezoeken.”

Voor burgemeester Mark Boumans is het nog even afwachten wie de rollen van het bekende paasverhaal gaan vertolken in zijn gemeente. Over mogelijke locaties kan hij nog niets vertellen: “We weten al iets van de locaties, maar dat wordt de komende maanden duidelijker. Ik weet één ding zeker en dat is dat we Doetinchem en de hele Achterhoek heel mooi op de landelijke kaart gaan zetten.” De mensen in de binnenstad hebben wel enkele tips voor de organisatie. “Langs de Oude IJssel is natuurlijk prachtig en het Simonsplein, maar dat zal samen met de kerk vast wel in beeld komen.”

Definitief geen publiek
Wat al wel bekend is gemaakt is het feit dat er geen publiek bij de opnames aanwezig mogen zijn. “Ze moeten vroegtijdig beslissen hoe ze met de podia opbouw gaan werken”, aldus Boumans. “Het was een hele moeilijke beslissing, maar we hebben ook gelet op het nieuws van afgelopen weken en dan is het denk ik wel verstandig om het zonder publiek te doen.” Op de achtergrond is de gemeente al bezig om alternatieve opties te bekijken.

Foto: KRO-NCRV


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)