Doelman Jurjus zit in de wachtkamer bij PSV

Gepubliceerd: 17-08-2020 16:08. Bijgewerkt: 17-08-2020 16:52

Hidde Jurjus wacht af wat zijn club PSV met hem van plan is. Na een huurperiode bij De Graafschap keerde de doelman uit Lichtenvoorde deze zomer terug in Eindhoven, maar trainer Roger Schmidt laat hem in oefenwedstrijden voorlopig links liggen.

"Ik train goed, maar in de eerste wedstrijden heb ik geen minuten gemaakt", zegt Jurjus over zijn terugkeer in Eindhoven na een goede huurperiode in Doetinchem. Op dit moment lijkt PSV geen concreet plan te hebben met de Lichtenvoordenaar. "De trainer test vooral hoe Jeroen Zoet en Lars Unnerstall ervoor staan en dat gaat ten koste van mijn speelminuten", weet Jurjus. "Dat voelt voor mij niet zoals ik zou willen, dus ik ben van plan om zelf te gaan vragen wat de bedoeling is. Als PSV geen plannen met me heeft, moeten we tot een oplossing komen."

Die oplossing kan een verhuur of een definitief vertrek zijn. De doelman stapte in de zomer van 2016 vanuit de Achterhoek over naar de Lichtstad. Dit seizoen is zijn laatste contractjaar. "Als ik bij PSV blijf verwacht ik wel minuten te maken in de voorbereiding", aldus Jurjus, die aangeeft dat er buitenlandse clubs hebben geïnformeerd naar zijn status. "Ik ben al wel in gesprek geweest met andere clubs, maar we krijgen van PSV nog geen duidelijkheid zodat we kunnen doorpakken."

Lange transferperiode
Door de coronacrisis loopt de transferperiode dit jaar tot oktober. Jurjus merkt dat de transfermarkt langzaam op gang komt. "Misschien wachten clubs ook af wat PSV doet en of ik überhaupt vrij kom, zodat ze geen transfersom hoeven te betalen." Hij mikt bij een nieuwe stap, op huurbasis of definitief, op een hoger niveau dan de Keuken Kampioen Divisie: "Alles kan, maar in de eerste divisie is er maar één club waar ik voor wil spelen en dat is De Graafschap", aldus de doelman. "Dat gaat niet zo zijn omdat ze hebben doorgeschakeld."

Rust op De Herdgang
Voorlopig traint Jurjus op trainingscomplex De Herdgang en wacht hij op duidelijkheid. De entree van Schmidt heeft volgens de doelman voor rust gezorgd. "Je merkte dat de spanning onder Mark van Bommel hoog was opgelopen. Het is fijn voor de mensen en het personeel dat er nu een trainer is die op een hele andere manier werkt. Een keer of drie trainen per dag is nu niet gek." Die lange dagen zorgen bij de 26-jarige doelman nog niet voor spierpijn: "Ik word wat ouder, dus ik kan wat meer hebben."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)