Doelman Jurjus weer in de etalage bij PSV

Gepubliceerd: 07-06-2018 13:06. Bijgewerkt: 07-06-2018 14:49

Hidde Jurjus mag van PSV ook komend seizoen uitkijken naar een club voor een verhuurperiode. Na een jaar bij degradant Roda JC heeft de doelman uit Lichtenvoorde wel oren naar een terugkeer op De Vijverberg.

“Ze zijn blij dat ik een jaar gespeeld heb bij Roda JC en hebben het vertrouwen uitgesproken”, aldus Jurjus vanuit Italië over zijn gesprekken met werkgever PSV. “Nu willen ze me weer een jaar verhuren.” Het nieuwe verhuur komt na een lastig jaar in Zuid-Limburg, waar hij degradeerde met Roda JC. “Het was geen heel leuk jaar, maar wel een belangrijk jaar”, vindt de Lichtenvoordenaar, die na de degradatie kon rekenen op felle kritiek van het publiek in Kerkrade. “Die mensen daar verwachten ook een keer een goed jaar, en dat lukt al een aantal jaar niet. Ik denk dat ze daarom kritischer zijn. Op een gegeven moment is het ook niet meer om te draaien.”

Voor een nieuwe verhuurperiode heeft de doelman nog geen club op het oog. De Graafschap zoekt nog altijd naar een nieuwe keeper, weet ook Jurjus. “Die link wordt makkelijk gelegd en er zit ook wel een kern van waarheid in”, aldus de doelman, die nog niks hoorde van zijn voormalige club. “Maar natuurlijk zou ik het willen als De Graafschap bij mij aanklopt. Ik hou van die club, ik hou van de mensen, daar ligt het niet aan. Maar het is nu wel wat moeilijker dan als je vanuit de A-jeugd komt.”

Carrière ligt op schema
Jurjus, in 2016 vertrokken bij De Graafschap, is tevreden over het verloop van zijn loopbaan. “Het eerste jaar PSV was aanpassen, maar het ging prima. Ik heb op de bank gezeten in de Champions League en veel gezien en veel geleerd. Qua eindresultaat was mijn verhuurperiode bij Roda JC misschien niet top, maar ik ben 24 en heb twee jaar Eredivisie en een jaar Jupiler League gespeeld. Dan kan je niet zeggen dat je niet op schema ligt.”

Foto: Hidde Jurjus

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)