Doelman Jurjus in onzekerheid over toekomst

Gepubliceerd: 22-05-2020 13:05. Bijgewerkt: 22-05-2020 17:45

Ruim twee maanden na de laatste competitiewedstrijd heeft Hidde Jurjus van De Graafschap deze week de prijs voor beste keeper van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie ontvangen. De 26-jarige PSV-huurling ziet de prijs als een mooi compliment voor zijn goede seizoen en sluit niet uit dat hij ook na de zomer in Doetinchem speelt.


“Ik had hem natuurlijk wel gewonnen, dus ik was er toen heel blij mee”, vertelt Jurjus in reactie op zijn prijs, die hij eigenlijk voor het thuisduel met Helmond Sport zou ontvangen. “Nu ben ik blij dat ik een mooi beeldje heb.” De Lichtenvoordse doelman keerde na een lastige huurperiode bij Roda JC in de zomer van 2018 terug op De Vijverberg. Waar hij het eerste seizoen na de terugkeer zijn basisplek verloor aan Nigel Bertrams, heeft hij het gevoel dat hij zich deze jaargang helemaal heeft herpakt. “De stap naar Roda was geen goede, in alles niet”, zegt Jurjus, terugblikkend op zijn tijd in Kerkrade. “Dat was vervelend, maar in de twee jaar hier bij De Graafschap heb ik het heel goed naar mijn zin gehad. Vorig jaar ben ik voor mezelf begonnen aan een nieuwe start, dat heeft zich dit jaar echt uitbetaald.”

De toekomst is ongewis voor Jurjus, wiens contract bij topclub PSV nog een jaar doorloopt. Hij wacht op bericht over wat de Eindhovense club met hem van plan is. “Als zij een rol voor mij in gedachten hebben, zou ik dat mooi vinden”, zegt de doelman. “Het is echt even afwachten wat zij aangeven, ik denk dat ik op een leeftijd ben waarin ik opensta voor alles.” Ook De Graafschap is daarbij een optie: “Die kans is er”, aldus Jurjus over een langer verblijf op De Vijverberg. “Ik heb het naar mijn zin, maar dat moet opnieuw bekeken worden en heeft met allemaal dingen te pakken. Mag ik verhuurd worden, of ben ik helemaal transfervrij? Dat zijn dingen die niet duidelijk zijn.”

Buitenlands avontuur
Voorlopig zit Jurjus in de wachtkamer. Met een goed contract bij PSV op zak heeft de doelman geen haast, hoewel een buitenlands avontuur hem in de toekomst mooi lijkt. “Maar niet ten koste van alles, het moet wel kloppen”, zegt de keeper. “Mijn dochtertje zit op de opvang, mijn vriendin werkt hier, dus je hebt alles hier. Als er iets komt waarvoor je alle spullen moet oppakken, dan moet het iets goeds zijn. Daar ga ik zeker niet geforceerd op zoeken, maar wat ik zeg, alles kan.”

Zoektocht naar eerste doelman
Ook De Graafschap staat niet onwelwillend tegenover een langer verblijf van Jurjus in Doetinchem, maar manager voetbalzaken Peter Hofstede wil niet te lang wachten op duidelijkheid. De club heeft met Nick van den Dam en Guus Vaags momenteel twee doelmannen voor de eerste selectie, waarbij Van den Dam de beoogde tweede keeper is. Het contract van Jordy Rondeel, momenteel de derde doelman, wordt niet verlengd.

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)