Geen misdrijf bij dood bezoeker Zwarte Cross

Gepubliceerd: 20-07-2019 14:07. Bijgewerkt: 20-07-2019 14:41

Op de officiële camping van het Zwarte Cross-festival is vrijdag een 18-jarige man uit Vragender overleden. Volgens de politie is geen sprake van een misdrijf en loopt het onderzoek naar de precieze doodsoorzaak nog.

"Onderzoek naar de doodsoorzaak van de overleden persoon heeft uitgewezen dat geen sprake is van een geweldsmisdrijf", zo laat de politie zaterdag weten over het lichaam dat vrijdag rond 15.00 uur werd gevonden. "Onderzoek naar de precieze doodsoorzaak is nog gaande. Uit oogpunt van privacy delen wij geen verdere informatie die de persoonlijke levenssfeer van betrokkenen raakt. Een familieagent onderhoudt contact met de nabestaanden. Voor getuigen en betrokkenen is slachtofferhulp ingeschakeld."

De organisatie van de Zwarte Cross bevestigt op de website het tragische nieuws. Op zondag wordt op het festival stilgestaan bij het overlijden. "In overleg met de nabestaanden is ervoor gekozen om een groep vrienden een rouwronde te laten rijden over de crossbaan. Deze zal plaatsvinden om 11:00 uur, voorafgaand aan de Brommersklasse." Later volgt een moment van stilte bij het optreden van de Motorband in de Megatent.

Burgemeester betuigt steun

Op het gemeentehuis van Oost Gelre wordt geschokt gereageerd op het overlijden van de inwoner van Vragender. "Wij betuigen ons medeleven aan de familie en alle direct betrokkenen", aldus burgemeester Annette Bronsvoort. "Daarnaast willen wij onze waardering uitspreken voor de manier waarop zowel de organisatie van de Zwarte Cross als de politie en andere hulpverleners op een goede en respectvolle manier hebben opgetreden in de behandeling van dit in alle opzichten dramatische voorval."

Foto: Omroep Gelderland


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)