Dione Housheer warm onthaald op Schiphol

Gepubliceerd: 17-12-2019 12:12. Bijgewerkt: 17-12-2019 12:05

De Ulftse handbalster Dione Housheer is dinsdagochtend, met de gouden medaille om haar nek, in alle vroegte aangekomen op Schiphol. De kersverse wereldkampioen werd samen met haar teamgenoten door tientallen mensen met luid gejuich onthaald.

"Onwijs blij", beschrijft Housheer haar gevoel glunderend aan Omroep Gelderland. "Het is nog steeds een beetje ongeloof dat we een gouden medaille hebben. Ik denk dat de komende dagen het besef nog meer gaat komen, maar het is nog steeds heel ongelooflijk." In Ulft werd er volgens de gouden handbalster enorm meegeleefd tijdens het toernooi. "Mijn familie vooral, maar ook allemaal mensen die ik daar nog ken", stelt Housheer. "Ik heb zoveel berichtjes ontvangen van 'wat gaaf' en 'zo trots' en 'wat leuk dat jullie wereldkampioen zijn'. Iedereen leeft heel erg mee."

Oranje moest letterlijk van ver komen, want het WK werd in Japan gespeeld. "Het duurde wel lang, het was een lange vlucht", aldus de 20-jarige handbalster. "Het kon niet snel genoeg gaan. Lekker naar huis en dan vrienden familie weer zien. En dat natuurlijk met een gouden plak, dan kan de reis niet meer kapot." Housheer was blij verrast met het warme onthaal op Schiphol. "Het is vijf uur in de nacht hier en dat er dan zoveel mensen zijn die je onthalen, dat is echt fantastisch."

Foto: Omroep Gelderland

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)