Dione Housheer toch mee naar WK Handbal

Gepubliceerd: 27-11-2017 15:11. Bijgewerkt: 27-11-2017 16:12

Dione Housheer gaat toch mee naar het WK Handbal in Duitsland. De 18-jarige Ulftse is door bondscoach Helle Thomsen als reserve aan de selectie toegevoegd, door een lichte rugblessure van Charris Rozemalen.

"Heel onverwachts", zegt een trotste Housheer. De Ulftse handbalster verblijft in ieder geval de eerste dagen met de WK-selectie in Leipzig, afhankelijk van de blessure van Rozemalen. “Ik was er totaal niet meer mee bezig, dit is heel gaaf. Weer een extra ervaring met deze groep.” Housheer is naast Lynn Knippenborg uit Zieuwent de tweede Achterhoekse speelster die meegaat naar het WK. “Mocht de blessure van Charris meevallen, dan ga ik met de academie trainen."

Housheer scoorde vorige week nog in de uitzwaaiwedstrijd in Eindhoven tegen Italië. “Een hele aparte week”, kijkt Housheer terug. “Echt een onwerkelijk idee dat ik zomaar op het WK zou kunnen spelen.” De Ulftse vertrekt woensdag vanaf Papendal met de Oranjedames naar Duitsland. “Hoe de week eruit komt te zien weet ik nu niet, eerst maar eens mijn koffers inpakken”, aldus de 18-jarige speelster van VOC in Amsterdam. Nederland speelt zaterdag 2 december zijn eerste wedstrijd op het WK tegen Zuid-Korea.

REGIO8 zendt tijdens het WK Handbal in Duitsland een mini-documentaire over Dione Housheer uit.

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)