Dinxperlose Van Koot in het zonnetje gezet

Gepubliceerd: 02-11-2019 12:11. Bijgewerkt: 02-11-2019 15:29

Rolstoeltennisster Aniek van Koot uit Dinxperlo is vrijdagavond onder het oog van duizenden voetbalsupporters gehuldigd in Stadion De Vijverberg. De sportster werd in het zonnetje gezet vanwege haar tennisprestaties van de afgelopen jaren.

De Dinxperlose won dit jaar onder andere Wimbledon. In totaal was dat haar derde Grand Slam-titel in het enkelspel. In het dubbelspel won ze de afgelopen jaren veertien Grand Slams. In 2016 won de Achterhoekse Olympisch Goud in Rio de Janeiro en in 2012 keerde ze na de Olympische Spelen in Londen met een zilveren medaille huiswaarts. Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap en wethouder Hans te Lindert van Aalten spraken hun bewondering uit voor haar tenniscarrière en de successen die ze daarin heeft behaald. Beide heren gaven aan dat de Dinxperlose een inspiratiebron is voor velen.

Om andere sporters te inspireren met haar verhaal is Aniek van Koot benoemd tot ‘Supporter van Achterhoek in Beweging’. “Mensen met een beperking hebben ook talenten en moeten gewoon mee kunnen doen”, aldus de Dinxperlose. “Er is vaak veel meer mogelijk dan mensen denken.” Het komende jaar zal de rolstoelstennisster een bijdrage leveren aan verschillende evenementen en bijeenkomsten in de Achterhoek.

Foto: De Graafchap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)