Dinxperlose biljarters reageren ludiek op Jinek

Gepubliceerd: 03-05-2020 15:05. Bijgewerkt: 03-05-2020 16:07

Biljartvereniging Ons Huis uit Dinxperlo heeft op een ludieke wijze gereageerd op de benoeming van de vereniging in de talkshow Jinek. Geert Dales, voorzitter van 50PLUS, vergeleek het runnen van een politieke partij met het besturen van een vereniging, waarbij hij als voorbeeld naar de Dinxperloërs wees.

"Hij (Dales, red.) maakte een in onze ogen onterechte, maar zeker niet minder ludieke, verwijzing naar de biljartclub Dinxperlo”, valt te lezen op de website. “We weten natuurlijk niet of hiermee Ons Huis wordt bedoeld, maar feit is dat ons bestuur en onze PR-afdeling de laatste jaren zeker niet heeft stilgezeten.” Volgens de Dinxperlose biljarters is de scheidend voorzitter van harte welkom. “Wij denken dat Geert Dales met zijn afscheid tijd wil vrij maken om deel te nemen aan ons eerstvolgende seniorentoernooi”, aldus Ons Huis. “Een formele uitnodiging, al was het maar voor de openingsstoot, gaat zeker zijn kant op."


Volgens Ons Huis kan de bestuurder van 50PLUS de Dinxperloërs kennen via Jan Kingma, de huidige voorzitter. "Geert Dales is in het verleden onder andere burgemeester van Leeuwarden geweest, waar onze voorzitter Jan Kingma heeft gewoond en gebiljart", staat op de website. "We vermoeden dat Jan hem daar als arbiter heeft afgeteld op het groene laken en dat dit de kans was op vergelding."

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)