Dinxperlo zet Aniek van Koot in het zonnetje

Gepubliceerd: 01-10-2016 16:10.

Dinxperlo liep zaterdagmiddag uit om rolstoeltennisster Aniek van Koot te huldigen op het bordes van het voormalige gemeentehuis. De 26-jarige Dinxperlose veroverde op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro twee medailles.


"Het is echt prachtig om in je eigen dorp zo’n onthaal te krijgen", aldus een zichtbaar geëmotioneerde Aniek van Koot. "Heel bijzonder. Ik blijf ook alleen maar lachen. Het is echt heel fijn." Naast de felicitaties en cadeaus van vrienden, familie en andere geïnteresseerde dorpsgenoten, had de gemeente Aalten ook nog een verassing voor Van Koot. De rolstoeltennisster is namelijk het eerste officiële sporticoon van de gemeente.

De huldiging dankt Van Koot aan haar prestaties in Brazilië. Op de Paralympische Spelen veroverde ze een gouden medaille in het dubbelspel en een zilveren medaille in het enkelspel. "Als je me dat vorig jaar had verteld, had ik je uitgelachen", aldus Van Koot, die nog niet gewend is aan haar status als bekende topsporter. "Dat bekend zijn hoeft voor mij niet, maar hier in Dinxperlo is het wel een groot feest."

Paniek in loopbaan Van Koot
Naast de huldiging op het bordes, werd het boek ‘Paniek’ zaterdag gepresenteerd. Het boek, geschreven door Robin Wubben, neemt de lezer mee naar een donkere periode in de loopbaan van Van Koot. Na de winst van de Australian Open in 2013 en het behalen van de nummer 1 positie op de wereldranglijst, volgde een periode van stress. "Ik wilde dat alles in een keer goed zou gaan", aldus de rolstoeltennisster. "Ik mocht niet meer verliezen en legde mezelf heel veel druk op, daardoor kreeg ik paniek."

Inmiddels heeft Van Koot meer rust gekregen, ook wat haar prestaties betreft. "Nu is het heel anders", aldus de Dinxperlose. "Ik ben apetrots op die medailles."

Foto: REGIO8

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)