DinXperience verbindt landen met 25 podia

Gepubliceerd: 29-06-2021 15:06.

Het evenement DinXperience ter ere van 75 jaar vrijheid, dat gepland stond voor 2020, gaat dit jaar op zondag 18 juli wel door. Op meer dan 25 podia verspreid over Dinxperlo en Suderwick wordt met 150 verschillende voorstellingen de vrijheid gevierd door Duitsers en Nederlanders.


"Wij hebben ervoor gekozen om de opzet zo te veranderen, dat we, zodra het kon en mocht, toch een vanwege corona aangepaste DinXperience konden organiseren", aldus Lex Schellevis, medeorganisator van DinXperience. Oorspronkelijk was het evenement gepland rond de Europadag in mei vorig jaar, maar dit kon door de coronacrisis geen doorgang vinden. Het evenement werd daarna nog tweemaal verplaatst, waarna een vervangende lichtshow werd georganiseerd. Nu gaat DinXperience door op 18 juli, waar bezoekers volgens de organisatie het samenleven langs de grens kunnen ervaren.

Tijdens het evenement vinden er optredens plaats die het verhaal vertellen over het leven aan beide zijden van de grens. Hier komen thema's aan bod als smokkelen, de oorlog en de grensoverschrijdende samenwerking van de brandweer. Dit wordt onder andere uitgebeeld in theater, muziek en dans.

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroepen Antenne Niederrhein en RN7.

Foto: DinXperience

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)