Dieperink wil meer minuten in de eredivisie

Gepubliceerd: 06-11-2017 10:11. Bijgewerkt: 06-11-2017 10:51

Scheidsrechter Rob Dieperink hoopt na zijn debuut in de eredivisie op meer minuten op het hoogste niveau. De arbiter uit Borculo gaf zaterdag een rode kaart en een strafschop bij Excelsior – Roda JC (1-0).

“Ik kijk met een goed gevoel terug”, aldus Dieperink over zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau. “Op voorhand probeer je onopvallend aanwezig te zijn, ik had direct twee situaties waar ik handelend moest optreden.” De 29-Borculoër deelde aan Mikhail Rosheuvel (Roda JC) een rode kaart uit en gaf Excelsior een strafschop. “Ik heb de juiste beslissing genomen. De rode kaart was voor mij klip en klaar en de strafschop eigenlijk ook.”

Dieperink, die ook al jaren actief is op het Terborg Toernooi, floot in 2012 met Telstar – Go Ahead Eagles zijn eerste wedstrijd in het betaalde voetbal. Toch is fluiten in de eredivisie niet heel anders. “Het verschil zit hem in de media-aandacht, nu wordt alles gezien”, zegt Dieperink. De scheidsrechter is ambitieus en hoopt op meer minuten op het hoogste niveau. “Mijn doel is om meer wedstrijden in de eredivisie te fluiten. Ik hoop voor de winterstop nog.”

Foto: Terborg Toernooi (archief)

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)