Dieperink voelt vertrouwen voor clash

Gepubliceerd: 06-03-2020 11:03. Bijgewerkt: 06-03-2020 11:53

Scheidsrechter Rob Dieperink verheugt zich op het duel tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap in stadion De Adelaarshorst van zondag. De leidsman uit Borculo geeft aan dat bij zijn onafhankelijkheid geen vraagtekens hoeven te worden gezet, ondanks dat hij in de Achterhoek woont, en dat hij trots is op zijn aanstelling.

“Dit is op voorhand een prachtig affiche, het is misschien wel de meest beladen wedstrijd in de eerste divisie”, zegt de 31-jarige Dieperink. In 2018 declasseerde De Graafschap de Deventenaren in eigen huis (0-4), ook toen was de Borculoër leidsman. Na afloop gingen spelers van de bezoekers met hooligans van Go Ahead op de vuist, nadat een eerder duel in Doetinchem ook uit de hand liep. “Het gedeelte na afloop heb ik zelf niet meegekregen”, aldus Dieperink over die wedstrijd. “Maar wat mij betreft doet dat afbreuk aan hetgeen er op het spel staat, dat is een gigantisch mooie wedstrijd. Ik hoop zelf dat we er zondag een heel mooi voetbalfeest van maken. Alle ingrediënten zijn aanwezig om er een mooie pot van te maken.”

Vanuit de KNVB is de regel dat de arbiter geen club uit zijn woonplaats mag fluiten en geen directe band met de ploeg in kwestie mag hebben. Dieperink geeft aan dat hij precies tussen Almelo, Enschede, Deventer en Doetinchem in woont. “Ik ben als supporter weleens bij wedstrijden geweest, maar ik heb absoluut geen voorkeur voor welke club dan ook, en ik ben zeker niet verbonden aan één van deze clubs”, benadrukt de arbiter. “Sterker nog, ik heb qua Nederlandse clubs geen enkele voorkeur. Voor een scheidsrechter is dat belangrijk.”

Gat in het veld
Dieperink maakte onlangs zijn rentree op het veld nadat hij in september zijn enkel brak in het duel tussen Quick Boys en Katwijk. Die wedstrijd maakte hij nog wel af. “Dat verhaal wordt groter gemaakt dan het was”, vindt hij. “Ik heb meer op adrenaline die wedstrijd uitgefloten, achteraf bleek de uitkomst pas”, zegt de Borculoër. Nadat hij begin februari de conditietest succesvol doorliep, kon hij zijn rentree maken in het betaald voetbal: “Het voelt vooral heel fijn om weer op het veld te staan en leiding te geven aan het mooiste spelletje dat we hebben.”

Kijken waar het schip strandt
In 2017 debuteerde Dieperink in de eredivisie, nadat hij in 2012 zijn intrede deed in het betaald voetbal. Gevraagd naar zijn doel, is hij voorzichtig. “Ik kijk eigenlijk nooit zo ver vooruit”, aldus de 31-jarige leidsman. “Als je kijkt naar bijvoorbeeld een enkelbreuk, dat kan zomaar roet in het eten gooien. Het zou heel mooi zijn als je Europees actief mag zijn, maar dat is slechts voor een enkeling weggelegd. Ik wil wel het maximale uit mijn carrière halen, maar wat dat kan zijn, zal de toekomst uitwijzen. Uit het toebedelen van Go Ahead-De Graafschap spreekt vertrouwen, en daar kijk ik met veel plezier naar uit.”

Foto: De Graafschap media

Copyright © 2021 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)