Dienstregeling Arriva terug naar normaal

Gepubliceerd: 26-02-2021 15:02. Bijgewerkt: 26-02-2021 17:07

Wegens versoepeling van de coronamaatregelen gaat de dienstregeling van vervoersmaatschappij Arriva voor de bussen in de Achterhoek en Rivierenland per 1 maart weer terug naar een normaal. Ook gaan de scholierenlijnen grotendeels weer starten in verband met de opening van de scholen.

Naast bussen en bijna alle scholierenlijnen gaan ook de treinen in de Achterhoek weer volgens de normale dienstregeling rijden. Alleen de spitsritten starten voorlopig nog niet op. Vanaf 8 maart zullen ook de meeste buurtbussen in de Achterhoek weer gaan rijden. “Alle dertig buurtbussen zijn inmiddels conform de coronarichtlijnen voorzien van een kuchscherm, speciale extra ventilatie en een extra filter”, vertelt Arriva. “Wel is het nodig om de geldende maatregelen te volgen zoals anderhalve meter afstand en de mondkapjesplicht.” Alleen lijn 195 tussen Terborg en Mechelen en lijn 197 tussen ’s-Heerenberg en Terborg starten nog niet op.

Ondanks dat de overheid oproept om zoveel mogelijk thuis te blijven, blijft het openbaar vervoer wel open voor noodzakelijke reizen. Arriva geeft aan een dringende oproep te doen aan reizigers om zelf verantwoordelijkheid te nemen in de keuze of de reis wel of niet noodzakelijk.

Foto: REGIO8 (archief)

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)