DHC ziet kansen na opening nieuw clubhuis

Gepubliceerd: 14-11-2017 13:11. Bijgewerkt: 14-11-2017 13:29

De Doetinchemse Hockey Club (DHC) wil in de Achterhoek een maatschappelijke positie innemen nu het als club kan doorgroeien. Na een traject van twee jaar opende DHC afgelopen weekend een nieuw clubgebouw met uitzicht op de velden.

“Dit is het moment dat we het clubhuis voor iedereen beschikbaar hebben’’, zegt Job Huussen, bestuurslid van DHC. “De nieuwe situatie geeft kansen, hier kunnen we groeien naar de toekomst toe.” De bouw van het clubhuis duurde twee jaar, waarbij er vanuit het nieuwe gebouw nu wordt uitgekeken op de hockeyvelden. “We zijn nu geïntegreerd tussen ons clubhuis en de sport’’, legt Huussen uit. “Het ziet er supermooi uit”, vindt speelster Sanne van Zadelhoff, die vooral blij is met het nieuwe waterveld. “Dat wilden we heel graag en het is er nu eindelijk.”

Door de vernieuwing ziet DHC kansen om hockey in de regio meer op de kaart te zetten. “Vernieuwing betekent dat je een nieuwe rol kan innemen", aldus Huussen. "Één van de doelen waar wij naar toe willen is meer betrokkenheid bij de gemeenten en de Achterhoek.” Tijdens de opening was strafcornerspecialist Mink van der Weerden aanwezig. “Er hangt hier een leuk sfeertje en het clubhuis ziet er mooi uit”, aldus de international van Nederland. “Een warme gezellige sfeer, maar wel mooi open met zicht op de velden.”

Foto: REGIO8

Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)