Deventer zet streep door duel De Graafschap

Gepubliceerd: 04-08-2020 15:08.

De burgemeester van Deventer heeft de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en De Graafschap in zijn stad op zondag 6 september verboden. De gemeente vreest dat beperkingen in verband met de corona-uitbraak kunnen zorgen voor ongeregeldheden.

“De enige risicowedstrijd van het seizoen onder deze omstandigheden zo vroeg in het seizoen spelen is een te groot risico voor de openbare orde”, aldus burgemeester Ron König van de Overijsselse stad. “Ik wil daarom dat we eerst ervaring opdoen met deze nieuwe situatie. We zijn dan beter voorbereid op een wedstrijd als tegen De Graafschap.” De nieuwe situatie betekent dat er in De Adelaarshorst ruimte is voor ongeveer 1.600 bezoekers, in plaats van tienduizend.

Deventer heeft een verzoek bij voetbalbond KNVB ingediend om de wedstrijd later in het seizoen te plannen. De wedstrijd tegen Go Ahead Eagles zou voor De Graafschap de tweede wedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen zijn. De ploeg van trainer Mike Snoei opent de competitie op maandagavond 31 augustus met een thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)