Deprem voor 2,5 seizoen naar De Graafschap

Gepubliceerd: 31-01-2018 12:01. Bijgewerkt: 01-02-2018 9:27

Rodin Deprem tekent binnen afzienbare tijd een contract voor 2,5 seizoen met een optie voor een extra jaargang bij De Graafschap. De 19-jarige Zweed wordt gezien als een speler voor de toekomst.

"Een talentvolle aanvaller die uit de voeten kan op de 10 en op de flank", aldus manager voetbalzaken Peter Hofstede. "Hij heeft op jonge leeftijd al goed gepresteerd in Zweden." De Graafschap wilde de speler al sinds zijn proefperiode in december hebben, maar moest eerst onderzoeken of er een opleidingsvergoeding moest worden betaald. "Dat is niet het geval", aldus Hofstede. "Als hij speelgerechtigd is, sluit hij aan bij de eerste selectie. Hij is echter nog niet wedstrijdfit."

Deprem is na het vastleggen van Frank Olijve en de huur van Tarik Tissoudali de derde winterse versterking voor De Graafschap. Hofstede verwacht dat er verder niks staat te gebeuren en is blij dat de groep intact blijft. "Een uitgaande transfer kan alleen maar onrust geven", aldus de manager.

UPDATE: De transfer van Deprem is woensdagavond alsnog afgeketst. "We wilden het rondmaken", aldus Hofstede. "Maar omdat niet duidelijk werd of we de opleidingsvergoeding moesten betalen, hebben we het uitgesteld." De som van ongeveer 90.000 euro is op dit moment niet te betalen voor De Graafschap. "We gaan kijken of we een andere manier kunnen vinden om tot een akkoord te komen", aldus Hofstede over het overleg met Deprem zijn huidige werkgever Örebro.

Foto: REGIO8


Copyright © 2020 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)