Definitieve streep door kermis in Gaanderen

Gepubliceerd: 17-08-2021 13:08.

Schuttersgilde Sint Martinus heeft een streep gezet door de kermis in Gaanderen. Het is het tweede jaar op rij dat de festiviteiten in het dorp niet door kunnen gaan door de coronacrisis.

“We hebben zo lang mogelijk gewacht met de beslissing”, zegt Jan Kuiperije, voorzitter van de kermiscommissie binnen het organiserende Schuttersgilde St. Martinus. De nieuwe coronavoorschriften bieden voor de organisatie echter te weinig ruimte. “Wij kunnen het feest voor de hele gemeenschap niet vieren met 750 man”, aldus Kuiperije, die geen specifiek onderdeel van het feest wél wilde organiseren. “Dan kunnen we het nooit goed doen. Hoe emotioneel of jammer het ook is, met de regelgeving die er nu is kunnen wij het feestje niet vieren.”

Het organiserende schuttersgilde kent een financiële strop van meerdere duizenden euro’s door het niet doorgaan. “Maar het exacte bedrag moeten we nog optellen”, vertelt Kuiperije. “We hebben gelukkig een goede relatie opgebouwd met leveranciers, die zullen ons niet aan de hoogste wilg hangen. Aan de andere kant, zij zijn ook afhankelijk van kermissen en evenementen.”

‘Je mist het weerzien’
Hoewel Kuiperije spreekt van een goed besluit gezien de mogelijkheden, doet de tweede afgelasting op rij wel pijn. “Je mist het grote weerzien met de mensen, de gemeenschapszin”, verzucht de voorzitter van de kermiscommissie. “Er is geen vogelschieten, geen spanning over wie koning of koningin wordt. Allerlei dingen die normaal het hele jaar spelen in het dorp, die mis je gewoon.”

Foto: Kermis Gaanderen

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)