Definitief streep door kermis in Gaanderen

Gepubliceerd: 08-07-2020 14:07.

De kermis in Gaanderen gaat dit jaar definitief niet door. Het grote financiële risico en het niet kunnen voldoen aan coronavoorschriften is reden om voor het eerst sinds de oorlogsjaren een streep te zetten door het feest.

“Het is een hele emotionele beslissing geweest, maar ik denk dat we rationeel de goede keuze hebben gemaakt”, vertelt Jan Kuiperije, voorzitter van de kermiscommissie binnen het organiserende Schuttersgilde St. Martinus. De afgelopen tijd is gekeken naar mogelijkheden om het wel te door te laten gaan. “Maar het is niet te doen om het te organiseren zoals wij dat gewend zijn”, zegt Kuiperije. “Het gaat om de gezondheid van onze 120 vrijwilligers, van de bezoekers en de gemeenschap. Op de markt in Doetinchem zie je al dat mensen anderhalve meter moeilijk kunnen waarborgen, laat staan op onze kermis. Dat is niet te handhaven, dat kan niet.”

De kermis zou van 12 tot 15 september plaatsvinden in het dorp, met onder meer een optreden van zanger Tino Martin. “Dat is een behoorlijk grote artiest voor Gaanderen”, aldus Kuiperije, die merkt dat er begrip is voor de beslissing. “Het merendeel van de mensen, maar ook de exploitanten, begrijpen dat we op deze manier niet onze kermis kunnen organiseren.” Volgens Kuiperije is het financieel een klap voor de vereniging: “Het is een aderlating, maar het risico dat je alle opbouwkosten voor niks maakt is nog groter. We kunnen dit jaar overbruggen en hopen van harte dat we volgend jaar wel weer een kermis kunnen organiseren.”

Foto: Kermis Gaanderen


Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)