Defensieve vraagtekens voor De Graafschap

Gepubliceerd: 31-08-2017 15:08.

De Graafschap kent in aanloop naar de wedstrijd tegen RKC Waalwijk van zaterdagavond de nodige defensieve problemen. Desondanks gaat trainer Henk de Jong uit van de kracht van zijn eigen team.


"We willen bovenin meedraaien, dus we kunnen ons niet verstoppen", aldus trainer Henk de Jong over de strijdwijze tegen RKC. Hij is van plan om de Waalwijkers onder druk te zetten. "We moeten initiatief nemen, en dat gaan we doen ook", waarschuwt de Friese trainer, die geen revanchegevoelens koestert jegens de nieuwe RKC-aanvoerder en voormalig De Graafschap-verdediger Jan Lammers. "Nee, Jan is een hartstikke leuke vent", aldus de trainer. "Ik gun hem alles, dat weet hij ook wel, maar zaterdag zijn we even sportieve vijanden."

Kevin van Diermen, voor het eerst dit seizoen basisspeler door de blessure van Myenty Abena, ziet in RKC een leuke tegenstander. "Ik heb er zin in", aldus de verdediger, die aangeeft mede door blessures teleurgesteld te zijn over zijn eigen voorbereiding op het seizoen. "Je gaat toch met een bepaalde verwachting het seizoen in, maar dan begin je op de bank." Zijn invalbeurt tegen Jong PSV geeft Van Diermen vertrouwen voor zaterdag: "Het gaf mij een goed gevoel dat ik lekker inviel en nu heb ik weer een kans om te spelen."

Defensieve zorgen voor De Jong
In de verdediging zorgen blessures van Abena (hoofd) en Jordy Tutuarima (knie) voor de nodige aanpassingen. Met name de whiplash-achtige blessure die Abena overhield aan het duel tegen Cambuur baart de trainer zorgen. "Dat hebben we eerder meegemaakt met Jan Lammers, daar kunnen we geen risico mee nemen", aldus De Jong, die ook weinig hoopvol is over Tutuarima. "Daar ben ik niet echt positief over, maar Elvio van Overbeek kan daar prima spelen."

Vermoedelijke opstelling:
Bednarek; Van Overbeek (Tutuarima), Van Diermen, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort, Driver; Receveur, Diemers, Serrarens; Van den Hurk, Van Mieghem.

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)