Defensief De Graafschap verliest nipt bij AZ

Gepubliceerd: 04-11-2018 0:11. Bijgewerkt: 04-11-2018 0:53

De Graafschap is er zaterdagavond niet in geslaagd om een stunt uit te halen bij AZ. In Alkmaar hield het elftal van De Jong het lang vol, maar uiteindelijk werd het defensieve spel een kwartier voor tijd alsnog terecht afgestraft: 1-0.

In de saaie eerste helft kwam De Graafschap nauwelijks in de problemen. AZ domineerde en had ruim het veldoverwicht, maar wist zich niet door de blauwwitte muur uit Doetinchem te wurmen. De Superboeren stonden met negen defensief ingestelde spelers enorm verdedigend opgesteld. De enige keren dat de thuisploeg gevaarlijk werd, was bij schoten van afstand. Onder meer Calvin Stengs en Oussama Idrissi schoten hoog over. De Graafschap kwam er slechts heel spaarzaam uit, maar dat resulteerde in niks.

Na rust drukte AZ het speloverwicht meer uit in kansen. Dat resulteerde direct in een aantal hoekschoppen en daarna in uitgespeelde mogelijkheden. De 1-0 had na 67 minuten moeten vallen, nadat AZ na een fout van De Graafschap er met drie man uit was. Stengs legde de bal verkeerd terug, waardoor het doelpunt uitbleef. Hidde Jurjus redde daarna katachtig na een poging van Idrissi. De terechte treffer voor de thuisploeg viel een kwartier voor tijd alsnog, toen Mats Seuntjes na een schot vanaf de zestien via de paal het net trof: 1-0. De Graafschap moest daarna iets doen, maar wist ondanks wijzigingen geen vuist te maken en geen moment tot kansen te komen. AZ vergat de 2-0 te maken met Idrissi en hield De Graafschap nog even in leven.

Door deze nederlaag blijft De Graafschap zonder uitzege in de Eredivisie en staat het op de vijftiende plaats net boven de degradatiestreep. Volgende week komt koploper PSV, dat dit seizoen nog geen wedstrijd verloor, naar De Vijverberg.

Foto: Joop Kappert

Copyright © 2019 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)