Deels Doetinchemse band FRÉ zit niet stil

Gepubliceerd: 05-04-2020 14:04. Bijgewerkt: 05-04-2020 15:24

FRÉ, een Duits-Nederlandse band waarvan zangeres Frederike Berendsen van origine uit Doetinchem komt, zit deze dagen niet stil. Om onder de aandacht te blijven is de band geregistreerd bij Please Don’t Stop The Music en wordt er online opgetreden.

“Ik hoorde het van Jasper Slaghuis, van de agency waar we onlangs mee zijn gaan werken”, zegt Berendsen op de vraag hoe ze hoorde van Please Don’t Stop The Music, een website waar grote en kleine artiesten zich online samenvoegen met links naar hun muziek en webshops. “Hij stuurde het naar mij toe ‘dit is een mooi nieuw initiatief, dat is leuk voor jullie om aan mee te doen.’” Berendsen merkt al effect van de registratie, maar ziet ook een andere meerwaarde. “Het op veel manieren nu online present te zijn is heel belangrijk voor alle muzikanten. Je ziet dat heel veel mensen live aan het streamen zijn. Gisteren (zaterdag, red.) stonden wij op het Booster festival, de online versie daarvan”, zegt de zangeres. De band zou eigenlijk op het daadwerkelijke festival spelen, maar dat werd afgelast. “Het is helemaal online georganiseerd en het is een hele andere manier van meedoen aan zoiets, maar het was toch echt een hele leuke dag.”

Behalve online optreden, zit FRÉ verder ook niet stil. “We zijn begonnen met een live videostreaming, dat heet ‘From My Livingroom To Yours’, opgenomen in mijn woonkamer. Ik heb gelukkig best goede professionele opnameapparatuur thuis en een goede camera.” Het was de bedoeling om dat altijd live te doen, maar in Babberich, waar Berendsen nu woont, was de internetverbinding te slecht. “Dus we hebben besloten iedere twee of drie dagen hoge studiokwaliteit video’s op te nemen en die brengen we dan uit voor onze luisteraars en op die manier proberen we toch zoveel mogelijk muziek te creëren en in contact te blijven met onze ‘fanmily’, zoals we het noemen.” Het is de bedoeling deze Livingroom-sessies de komende tijd uit te breiden met de hele band. “Nu ben ik het vaak alleen of is de pianist erbij en we willen het ook uitbreiden met artiesten uit Londen en New York waarmee we samengewerkt hebben voor ons album en dat dan ook gaan live-streamen.”

Webshop
Op Please Don’t Stop The Music is er, naast Spotify en Bandcamp de mogelijkheid om je webshop te koppelen, dat heeft FRÉ nog niet gedaan. “We werken nog aan onze officiële webshop, maar je kunt het album al wel bestellen via onze site”, zegt de zangeres. Het album We Rise When We Lift Each Other Up verscheen in een gelimiteerde oplage van 315 stuks, op gerecycled papier en gedrukt met biologisch afbreekbare inkt. “Er zijn al heel veel verkocht, maar we hebben er nog. Als je ons een mailtje stuurt of contact met ons zoekt op Facebook of Instagram, dan sturen we er een naar je toe.”

Foto: Karl F. Degenhardt

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)