Deceptie voor De Graafschap tegen Roda JC

Gepubliceerd: 07-08-2021 18:08. Bijgewerkt: 08-08-2021 12:45

 De Graafschap is zaterdag bij de start van de competitie tegen een snoeiharde thuisnederlaag aangelopen. Roda JC won door drie goals na rust met 0-3 op De Vijverberg.


De thuisploeg had moeite om tempo in het duel te krijgen en kwam nauwelijks tot grote kansen. Roda JC werd wel gevaarlijk, maar Fabian Serrarens en Patrick Pflücke hadden het vizier in de beginfase niet op scherp staan. Het beste moment van de thuisploeg was vlak voor rust voor Giovanni Korte, die vlak daarvoor een lastigere kans niet op doel had gekregen. De omhaal van de vleugelaanvaller spatte uiteen op de lat boven Roda-doelman Rody de Boer.

Ook na rust kwam De Graafschap nauwelijks tot kansen, terwijl de bezoekers nu wel goed omgingen met de mogelijkheden. Tot twee keer toe ontsnapte Denzel Jubitana aan de verdediging, even zo vaak schoot hij raak: 0-2. De Graafschap probeerde het wel, maar wist de Limburgse defensie niet kapot te spelen. Patrick Pflücke schoot vlak voor tijd de 0-3 vanaf de rand van het zestienmetergebied binnen.

De Graafschap kent door de nederlaag een rampzalige start van het seizoen onder de nieuwe trainer Reinier Robbemond. De volgende wedstrijd voor de Doetinchemmers is vrijdag op bezoek bij MVV in Maastricht.

Foto: De Graafschap Media

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)