Debatten richting verkiezingen op REGIO8

Gepubliceerd: 23-02-2022 11:02.

Streekomroep REGIO8 organiseert samen met Omroep Gelderland in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in de Achterhoek vier debatten. Politici uit de gemeenten Oude IJsselstreek, Doetinchem, Montferland en Berkelland gaan met elkaar de verbale strijd aan.


Het eerste debat vindt donderdagavond 24 februari in samenwerking met Nieuws uit Berkelland plaats in het gemeentehuis in Borculo. Acht politici van alle deelnemende partijen gaan in discussie over onderwerpen als de bouw van een nieuwe sporthal in Ruurlo en het aanwijzen van een zoekgebied voor windenergie. Het Berkellandse debat is donderdagavond live vanaf 19.30 uur te volgen op de online kanalen van de omroepen. In het weekend wordt het vervolgens uitgezonden op het televisiekanaal van de streekomroep.

Op woensdagavond 2 maart kruisen de Montferlandse lijsttrekkers vanaf 19.30 uur de verbale degens. In het gemeentehuis in Didam spreken de politici onder meer over de invoering van de wasservice. Ook de mogelijke uitbreiding van bedrijventerrein DocksNLD nabij ’s-Heerenberg is onderwerp van gesprek. Dit debat is eveneens live te volgen op internet en wordt in het daaropvolgende weekend uitgezonden op televisie.

Oude IJsselstreek
De DRU Cultuurfabriek in Ulft is woensdagavond 9 maart gastheer van het lijsttrekkersdebat in Oude IJsselstreek. Hier wordt gesproken over onderwerpen als het centrum van Ulft en de versplintering in de lokale politiek. De online uitzending start om 19.30 uur ’s avonds op de dag zelf. Vervolgens is het debat in het weekend op het televisiekanaal te zien.

Doetinchem
Als laatste komen de Doetinchemse politici twee dagen voor de gemeenteraadsverkiezingen aan de beurt. Op maandagavond 14 maart is de raadszaal in het stadhuis het decor van het debat tussen maar liefst elf kandidaten. Naast deze livestream op de online kanalen, is deze uitzending een dag later ook op televisie te zien.

Foto: REGIO8

Copyright © 2022 - REGIO8 | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)